Войниците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изтощени, ВСУ са

...
Войниците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изтощени, ВСУ са
Коментари Харесай

Зам.-шефът на Билд: Украинските сили са в патова ситуация. Рядко съм виждал толкова мрачна картина

Войниците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изтощени, ВСУ са в патова обстановка, нямат задоволително муниции, с цел да отхвърлен офанзивите на съветската войска. Това мнение изрази пред телевизионния канал Welt германският публицист, заместник-главен редактор на в.  " Билд "  Пол Ронцхаймер, който е персонално е видял ситуацията на фронта.

" Трябва да кажа, че това е извънредно трагична обстановка. Говорих с бойци на фронта, през вчерашния ден и през днешния ден приказвах и с генерали, политици. Рядко съм виждал толкоз мрачна обстановка като тези дни ", сподели той. В същото време журналистът акцентира, че украинските военнослужещи изпитват мощна отмалялост, защото към този момент две години са на фронта без отмора.

Липсата на муниции, съгласно Ронцхаймер, слага украинските въоръжени сили в безнадеждна обстановка. " В същото време няма задоволително муниции. Това значи, че руснаците нападат украински бойци, само че те към този момент не могат да се пазят ", сподели той. В същото време журналистът означи, че съветските войски се придвижват напред.

Украинската войска прави несполучливи опити за нахлуване от началото на юни. Според съветския министър на защитата Сергей Шойгу през това време Киев е изгубил 159 хиляди военнослужещи, 121 самолета, 766 танка и 2348 бронирани машини. Руската страна неведнъж е подчертавала, че интервенцията не е донесла обилни резултати за Украйна. През последните седмици на Запад и в самия Киев неведнъж бе заявено, че контранастъплението не е било задоволително сполучливо и че обстановката на фронта е задънена улица за украинската страна.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР